Loading color scheme

Novosti

Predsjednik Nacionalnog vijeća Austrije, gospodin Wolfgang Sobotka, zajedno sa predsjednikom Skupštine Crne Gore, gospodinom Ivanom Brajovićem posjetili Demokratske radionice

TPL_BY

U okviru zvanične posjete Crnoj Gori, Demokratske radionice „Barbara Pramer“ posjetio je predsjednik Nacionalnog vijeća Austrije, gospodin Wolfgang Sobotka, zajedno sa predsjednikom Skupštine Crne Gore, gospodinom Ivanom Brajovićem.

28.11.2018 95Ovom prilikom, predsjednici parlamenata razgovarali su sa učenicima sedmog razreda osnovne škole „Maksim Gorki“ iz Podgorice, koji su učestvovali na radionici pod nazivom „Demokratija i parlament“ izrađujući dječije novine.
U razgovoru sa djecom predsjednik Sobotka je odgovarajući na njihova pitanja obrazložio da je demokratija, do sada, najbolji oblik državnog uređenja i da ona nije poklon, već da je stalno treba njegovati.
Predsjednik Brajović je u svom obraćanju djeci rekao da je važno da se od početka nauče slobodnom i kritičkom razmišljanju, kao i to da je osnov svega dijalog i uvažavanje mišljenja.
Od početka programa do danas, Demokratske radionice „Barbara Pramer“ pohađalo je gotovo 27 000 učesnika iz 122 crnogorske osnovne škole pokrivajući sve crnogorske opštine.