Loading color scheme

Novosti

Polaznici English Access Microscholarship Programa razgovarali sa Luisom Giterom

TPL_BY

Polaznici edukativnog programa Vlade Sjedinjenih Američkih Država učenja engleskog jezika (English Access Microscholarship Program) iz Nikšića učestvovali su na Demokratskim radionicama u petak, 28. februara 2020. godine.

IMG 8858
Saradnja edukativnih programa, Demokratske radionice “Barbara Pramer” Skupštine Crne Gore i English Access Microscholarship Program Stejt dipartmenta, započeta je prije nekoliko godina i pokazala se kao vrlo uspješna dajući kvalitetne i autentične rezultate.

Radionicu koja je realizovana ovom prilikom, a koja se inače realizuje na engleskom jeziku, svojim prisustvom, obogatio je i šef političkog i ekonomskog sektora Američke ambasade u Podgorici, gospodin Luis Giter (Lewis Gitter). Gost je razgovarao sa učesnicima radionice, odgovarao na njihova pitanja iz oblasti parlamentarne demokratije osvrćući se na pitanja aktivizma građana, važnosti izbora i uloge zakona.

Saznanja tokom radionice, uz saznanja dobijena tokom razgovora sa gostom, učesnici radionice su izrazili na jako kreativan način u svojim novinskim člancima. I ovi novinski članci su uvezani u jednistven broj dječijih novina, koje se po standardima programa Demokratske radionice izrađuju tokom radionica na kojima učesnici odaberu novinski produkt za izradu.

Edukativni centar Skupštine Crne Gore njeguje ovakve vidove saradnje i raduje se nastavku njihove realizacije.