Loading color scheme

Novosti

Gulijev u posjeti Demokratskim radionicama „Barbara Pramer“ : Obrazovanje je bitno za proces demokratizacije

TPL_BY
0

Učenici VI-1 OŠ „Jagoš Kontić“ su danas, na demokratskim radionicama, imali priliku da ugoste Azaja Gulijeva potpredsjednika Parlamentarne skupštine OEBS-a i specijalnog predstavnika za Jugoistočnu Evropu.
Tema današnje radionice bila je „Demokratija i parlament“ a potpredsjednik Gulijev je tokom razgovora učenicima pojasnio smisao i tok izbornog procesa, zašto je važna tajnost glasanja i zbog čega u većini zemalja mogu glasati samo punoljetne osobe.

Pročitajte više

Demokratske radionice počele da realizuju mobilne radionice

TPL_BY
0

Edukativni centar Skupštine Crne Gore u saradnji sa OŠ „Milija Nikčević” i OŠ „Jagoš Kontić” iz Nikšića, u februaru, martu i aprilu realizuje Demokratske radionice u prostorijama škola, na temu ljudskih prava. Na radionicama se izrađuju dječije novine, koje će biti dostupne na internet stranicama programa. Učenici petog, šestog i sedmog razreda učestvuju na radionicama, dok će učenici devetog razreda OŠ „Jagoš Kontić“ imati priliku da putem Zoom platforme razgovaraju sa poslanicom Skupštine Crne Gore Suadom Zoronjić, na temu adekvatnog korišćenja i očuvanja šuma, povodom Međunarodnog dana šuma.

Pročitajte više

Online druženje na temu: „Simbolika 9. maja nekad i sad“

TPL_BY
0

Edukativni centar Skupštine Crne Gore juče je povodom Dana Evrope - 9. maja, organizovao onlajn druženje članova Učeničkog parlamenta OŠ „Štampar Makarije” iz Podgorice sa predsjednikom Odbora za međunarodne odnose i iseljenike Miodragom Lekićem i predsjednikom Odbora za evropske integracije Branimirom Gvozdenovićem, na temu „Simbolika 9. maja nekad i sad“.

Pročitajte više

Edukativni centar Skupštine Crne Gore organizovao sastanak sa predstavnicima osnovnih škola

TPL_BY
0

Edukativni centar Skupštine Crne Gore organizovao je danas, u Skupštini Crne Gore, sastanak sa direktorima, nastavnicima, pedagozima i psiholozima više crnogorskih osnovnih škola, koji su dali značajan doprinos progamu Demokratskih radionica „Barbara Pramer“, kako učestvujući na radionicama, tako i afirmišući program među učenicima, ali i među kolegama i roditeljima.

Pročitajte više

Uručeni sertifikati polaznicima radionica

TPL_BY
0

Predsjednik Skupštine Crne Gore Ivan Brajović uručio je danas sertifikate predstavnicima učenika koji su u periodu od 10. oktobra 2017. godine do 8. juna 2018. godine, pohađali Demokratske radionice „Barbara Pramer“.

Pročitaj više

Poslanik Andrija Nikolić posjetio Demokratske radionice „Barbara Pramer“

TPL_BY
0

Andrija Nikolić, predsjednik Odbora za međunarodne odnose i iseljenike, posjetio je danas Demokratske radionice „Barbara Pramer", gdje je razgovarao sa učenicima V-4 OŠ „Dašo Pavičić" iz Herceg Novog, koji su se danas, u ulozi novinara, bavili temom Demokratija i parlament, odnosno pitanjima u vezi sa aktivnim građanima, izborima i donošenjem zakona.

Pročitaj više